КАК ДА ИЗЛЕКУВАМЕ ХРЕМАТА С ХОМЕОПАТИЯ

За всяка хрема има хомеопатично лекарство. Ринитът/хремата/ е възпалителен процес на лигавицата на носа, характеризиращ се със запушване на носа, ринорея/изтичане на секрет от носа/, кихане и увреждане на обонянието за повече от един час на ден. Най-общо се обособяват три основни категории хреми-Инфекциозни ринити /вирусни и бактериални/, Алергични ринити и Неалергични ринити/различни химични вещества предизвикават неалергична възпалителна реакция/. Усложнения на ринита са риносинуит, катар на Евстахиевата тръба, рецидивиращи възпаления на средното ухо и носна полипоза. ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ХОМЕОПАТИЯ ПРИ ХРЕМА? важно е да се консултирате Хомеопатията има много предимства

Защо да избера хомеопатия??

  1. Безвредни лекарства за лечение и профилактика. Не увреждат носната лигавица.
  2. Подходяща за всяко дете. Подходяща за всяка възраст. Внимание- трябва да се предпишат от лекар-хомеопат. Няма странични ефекти.

Хомеопатията се променя и напредва всеки ден, под въздействието и благодарение на работата на хиляди лекари, научни работници, университетски и лабораторни кадри, които не престават да разширяват границите на своите познания за да повишат ефикасността на хомеопатичните медикаменти.

Какво представлява хомеопатията?

Хомеопатията е клон на медицинската терапия. Става дума за лечебен метод, при който лекарствата се предписват, според фармакологичния принцип на подобието. Обикновено те се предписват в ниски или безкрайно ниски дози.

Хомеопатията е научен и хуманен лечебен метод, който почива както на научно техническия прогрес, така и на изслушването на болния човек. Освен това позволява известно превантивно поведение. Има само един вид медицина. Това е медицината, която съчетава научните познания с изслушването и детайлния преглед на болния в неговата цялост. Това е също така тази медицина, която индивидуализира всеки пациент, а не само хомеопатията. Не бива лекарят априорно да избира един или друг метод на лечение, едно или друго лечение, а всеки път и при всеки случай да държи сметка за познанията си за всяко лекарство и за спецификата на всеки болен човек. Изборът на хомеопатичен медикамент налага прегледът на болния да се индивидуализира много повече, отколкото при предписването на един антибиотик например. След като болният е бил прегледан и му е била поставена диагноза, след като лекарят е преценил, че пациентът му има нужда от хомеопатично лечение, той подбира медикаментът или медикаментите, които специфично отговарят на дадения болен и на неговата болест. Всеки болен развива „своя” грип, „своята” ангина, „своята екзема”, т.е. при него се проявят симптоми и модалности, които са типични за него и откриването им ще позволи на лекаря да се ориентира към един или друг хомеопатичен медикамент.