Посетете ни всеки ден от 07:00:00ч. до 22:00:00 ч.

Позвънете: 0877618373

ЗАПИШЕТЕ ЧАС

Услуги

Лечение на заболявания с Хомеопатия

С различни хомеопатични медикаменти, комбинирани и предписани специално за вас - можете да се излекувате безопасно от различни заболявания. Консултирайте се

Какво представлява хомеопатията?
“Хомеопатията лекува по-голям процент от случаи, от който и да е било друг метод на лечение, и без съмнение е по-безопасна, по-икономична и най-завършената медицинска наука”
-Махатма Ганди
Хомеопатията е ефикасна научна система за лечение, която се основава на естествените тенденции на тялото да се самоизлекува. Тя приема, че всички симптоми в състояние на болест са израз на дисхармония на целия организъм. Трябва да се лекува не болестта сама по себе си, а болния човек във всички негови аспекти – психика, емоции и физическо тяло. Хомеопатията съществува повече от 200 години. Тя почива на същите физически закони и биологични принципи, на които се основават другите явления в природата и света около нас. Ако за пръв път се срещате с хомеопатията, някои от тези закони може би не са Ви познати.
Основният принцип на хомеопатията се нарича Закон на подобието –“Similiasimilibuscurentur” или “Подобното се лекува с подобно”. На практика той означава следното: когато здрав човек приеме дадено вещество той може да получи определени симптоми. Един болен човек, страдащ от същите тези симптоми, ще бъде излекуван с хомеопатичното лекарство, приготвено от това вещество. Още преди 2000 години Хипократ е говорил, че има два подхода за лечение на болните – “лечение чрез протвоположното” и “лечение чрез подобното”. Този факт е бил известен и прилаган при лечението в продължение на векове.
През 1796 г. немският лекар, Самуел Ханеман, го преоткрил и формулирал Закона на подобието. Той създал нов метод на лечение, който нарекъл хомеопатия (от гръцките думи – “homeo”– подобен и “pathos”– страдание).

Как действат хомеопатичните лекарства?
Вашият лекар-хомеопат ще Ви даде хомеопатично лекарство, което предизвиква у здрав човек симптомите, от които Вие страдате (индивидуално подбрано!). Освен това ще вземе предвид особеностите на Вашите емоции и психика, защото в хомеопатията не се предписват лекарства конкретно за мигрена или астма, а се анализира цялостното състояние на организма. Хомеопатичните лекарства не могат да предизвикат странични ефекти и към тях не се привиква. Самите лекарства се приготвят по специална технология. Те стимулират собствените защитни сили на човека. Целта на хомеопатичното лечение е да достигнете такова ниво на здраве, че да не се нуждаете от често приемане на лекарства.

Какво е необходимо да знае лекарят – хомеопат за Вас?
За да бъде определено индивидуалното Ви лекарство е необходима изчерпателна информация в много насоки:
  • разбиране за това какво представлявате като личност;
  • всички Ваши оплаквания;
  • детайлно описание на всички Ваши усещания;
  • минали заболявания (Ваши и на други членове на семейството);
  • общ тонус и ниво на енергия; начин на живот.

Трябва да съобщите на хомеопата всички Ваши особености. По този начин ще подпомогнете лекаря при избора на индивидуално лекарство. Всичко, което кажете, е обект на лекарска тайна.
Първоначалната консултация може да продължи повече от 1,30 часа.

Консултирай се сега!

Свържете се с нас:

0877618373

Мнение на клиенти