Посетете ни всеки ден от 07:00:00ч. до 22:00:00 ч.

Позвънете: 0877618373

ЗАПИШЕТЕ ЧАС

Услуги

Фитотерапия

Нашите билко-лечители ще ви подобрят здравословното състояние с помоща на природата БЕЗ странични ефекти Консултирайте се

В България около 250 растителни вида намират приложение в лечението на различни заболявания, а около ¼ от всички фармацевтични лекарства, които се изписват сега, са съставени от билки и билкови екстракти. Фитотерапията е част от природонаучната медицина, която има сериозни традиции и направления за лечение чрез билки.

Какъв вид медицина е фитотерапията?
Комбинацията от билки, които въздействат върху ензимните системи и задвижват оздравителния процес, са в основата на фитотерапията.
Този клон на медицината се опира на съвременни научни изследвания за биохимичния състав на растенията, както и за техните лечебни свойства. Самият термин „фито“ от гръцки език означава „произлязъл от билки“, което е определящо за разбирането на този метод на лечение.
За фитотерапията е характерна добра поносимост и липса на странични ефекти, като същевременно билките са ефективни и леснодостъпни за повечето хора. Фитотерапия се използва широко в Азия, Индия и все повече в Европа, тъй като лечебните растения заемат много важно място в справянето с различни заболявания и състояния.
Според информация на Световната здравна организация (СЗО), около 80% от населението на Земята използва билково лечение и фитотерапията за първична медицинска помощ. И дано този процент да става все по-голям, защото е необходимо повече хора да приемат значимостта на лечебните растения и силата на фитотерапията, която може да се използва и за създаване на по-добри хранителни добавки и лекарства. Дори в момента една голяма част от най-широко разпространените лекарства са на растителна основа.
Обикновено фитотерапията има две основни характеристики, които очертават успеваемостта на лечението с нея:

  • Перорален прием или външно приложение на избраните фитотерапевтични средства
  • Необходимост от дългосрочно приложение или прием и бавно действие, но липса на странични ефекти и трайни резултати
С фитотерапия могат да се лекуват психични заболявания, заболявания на сърдечно-съдовата, дихателната, ендокринната, храносмилателната, нервната система. Билките могат да се използват и при инфекциозни състояния и хронични заболявания, като трябва да се подхожда внимателно с начина на приготвяне и дозировката във всеки случай.

Видове препарати за фитотерапия
Най-предпочитани са етеричните масла, сушените билки и много видове чай, а все повече хора предпочитат и лечебни балсами, кремове и мазила.
Силата на фитотерапията произлиза от природата и ефективното извличане на вещества от лечебни растения. Има различни методи, чрез които се подготвят различни консистенции на лекарствени форми, като най-разпространените са:
  • Чай
  • Тинктура
  • Хапчета и капсули
  • Сиропи
  • Лекарствени масла
  • Балсами
  • Течни мехлеми

Защо да изпробвате консултация с билколечител и фитотерапия?
Във всеки терапевтичен план е заложена фитотерапия като градивен елемент за оздравяване. Над 200 вида билки са добре познати и използвани от нашите терапевти, които ги използват при фитотерапия под различна форма – сиропи, мехлеми, капсули, таблетки, ампули за перорална употреба и други.

Консултирай се сега!

Свържете се с нас:

0877618373

Мнение на клиенти