Посетете ни всеки ден от 07:00:00ч. до 22:00:00 ч.

Позвънете: 0877618373

ЗАПИШЕТЕ ЧАС

Услуги

Групов тренинг при проблеми с Хазард

Хазартът може да бъде пристрастяващ и изклчително деструктивен в живота на човек. Консултирайте се

Нашият екип от обучители-терапевти и образователни специалисти разработват и провеждат обучения, за да предоставят на клиентите най-новата информация за доказани практики за идентифициране и лечение на проблемни хазартни игри и други поведенчески зависимости, включително използване на проблемни технологии.

Какво е проблемният хазарт?
Проблемният хазарт (или лудомания, но обикновено наричан „пристрастяване към хазарта“) е желание да се залага непрекъснато въпреки вредните негативни последици или желанието да се спре. Проблемът с хазарта може да се определи от това дали вредата е причинена от комарджия или други, а не от поведението на комарджия.

Защо е толкова трудно да спреш?
Хората, които имат проблеми с хазарта, често се питат защо просто не могат да спрат. Въпреки че в хазарта няма наркотици или вещества, проблемният хазарт е категоризиран като зависимост в психиатричната литература в същия раздел като наркоманиите и алкохолистите. Този проблем с хазарта е пристрастяване и има някои от същите характеристики по отношение на мозъчната активност, както пристрастяването към вещества обяснява защо само опитът да се спре понякога не е достатъчен, за да се случи. Обяснява също така, че въпреки че искат да спрат, много хора ще се борят да контролират хазарта си и ще трябва да опитат много пъти да спрат, преди да успеят. Това също така обяснява защо, точно както при другите видове пристрастяване, някои хора ще останат уязвими за проблеми с хазарта, които се връщат в бъдеще.


ЗАСЯГА ЛИ ХАЗАРТЪТ ВАШЕТО ПСИХИЧЕСКО ЗДРАВЕ?

Освен по-очевидните ефекти, които проблемът с хазарта може да има върху вашето финансово състояние, може да има и сериозно въздействие върху вашето психично здраве. Според Кралския колеж по психиатри, проблемните комарджии са по-склонни от останалите да страдат от ниско самочувствие, да развият разстройства, свързани със стреса, да се притесняват, да имат лош сън и апетит, да развият проблем със злоупотребата с вещества и да страдат от депресия .
Въпреки че много хора залагат, за да избягат от депресия или други психични проблеми, хазартът всъщност може да влоши тези условия. Една от причините, поради които проблемният хазарт може да повлияе на психичното здраве, е начинът, по който хората изпитват „върхове“ и „спадове“, когато залагат. Ако сами залагате много, може би сте открили, че опитът с предвиждането на „голямата печалба“ е много психически ангажиращ и изключително вълнуващ, може би по-добър от чувствата, създадени от която и да е друга дейност. Може също да сте открили, че разрухата от загубата е огромно ниско, което води до чувство на отчаяние.

Консултирай се сега!

Свържете се с нас:

0877618373

Мнение на клиенти